Vår närpolis, Roland Borgström, önskar alla en god helg och ger goda råd...

Nu är det ljus här i vårt hus………..Glöm bara inte att släcka levande ljus när du lämnar rummet! December är tyvärr högsäsong för bränder i bostäder……. Å andra sidan är det ju bra med timer på annan belysning – radio/TV osv.

Läget i övrigt är relativt gott! Färre bostadsinbrott och bilbrott än förra året! Det betyder dock inte att det har varit få brott. Under november hade vi 29 st. angrepp på bostäderna och 67 st. bilinbrott. Av de sistnämnda inträffade 15 på Handelsplatsen i Barkarby. Töm bilen själv! En del bilbrott är också borrade bensintankar under nattetid. Oftast fredag – lördag.

Ökning av brott ser vi mest på bedrägerisidan. Inte minst vid Internethandel. Är det för bra för att vara sant, så är det förmodligen så! Betala aldrig i förskott! Välj säkra betalningsvägar! Lämna aldrig ut kontonummer! Var vaksam vid bankomaten – skydda koder! Förvara bankkortet som en värdehandling! Läs mer på www.samverkanmotbrott.se !

På Facebook och andra sociala medier är du mindre skyddad! Lämna aldrig ut känsliga uppgifter! Tänk på att allt du skriver kan ses av både onda och goda!

Om du reser bort i helgerna - tänk på att skydda bilen, håll reda på bagage, se upp för ficktjuvar, var särskilt uppmärksam! Glöm inte att meddela grannarna!

Grannstödsbilen, tfn 070 – 763 35 45, vår service- och trygghetsbil för Grannsamverkan, rullar troget trots kylan! Vill ni ha skyltar eller annan information kan ni kontakta dem.

Var uppmärksam och ring polisen när ni ser något misstänkt! Skydda alla tänkbara inbrottsvägar till bostaden! Brytskydd och annat har ni väl redan ordnat? GRANNSAMVERKA!

                                  God Jul och Gott Nytt År !     

                               Roland Borgström 

Ge inte tjuven chansen!

© Copyright 2012, Harpunens samfällighet